Σαν σήμερα το 1899 μια ομάδα άγγλων ομογενών με μπροστάρηδες τους Herbert Kilpin και Alfred Edwards ίδρυσαν την Milan Cricket & Football Club, πρόδρομο μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στο ιταλικό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο, την AC Milan.
Η 16η Δεκεμβρίου του 1899 αποτελεί μέρα ορόσημο για την κοκκινόμαυρη μεριά του Μιλάνου, καθώς τότε οι δύο άγγλοι ομογενείς Herbert Kilpin και Alfred Edwards ίδρυσαν την Milan Cricket and Football Club, πρόγονο της σπουδαίας ομάδας AC Milan. Οι άνθρωποι της Milan αποτίουν ακόμα και στις μέρες μας φόρο τιμής στους άγγλους ιδρυτές της ομάδας, αφού χρησιμοποιούν ακόμα το όνομα της πόλης του Μιλάνου στα Αγγλικά ( Milan) αντί για το ιταλικό (Milano) στην επίσημη ονομασία της ομάδας.
Τα χρώματα της ομάδας ήταν από την ίδρυση της το κόκκινο και το μαύρο εξ’ου και το παρατσούκλι της “rosoneri” και αντιπροσωπεύουν αρχικά το κόκκινο το φλογερό πάθος των ποδοσφαιριστών και το μαύρο, τον φόβο τον αντιπάλων να αντιμετωπίσουν την ομάδα. Σύμφωνα με τον έναν εκ των ιδρυτών του συλλόγου Herbert Kilpin «Θα είμαστε μια ομάδα διαβόλων και τα χρώματα μας θα είναι το κόκκινο, σαν την φωτιά και το μαύρο σαν τον φόβο των αντιπάλων μας».
Η συμβολή των άγγλων στην διάδοση του ποδοσφαίρου στην ευρώπη αρχικά και στην συνέχεια στον υπόλοιπο κόσμο ήταν μεγάλη, όπως μας δείχνει και το παράδειγμα των ιδρυτών της Milan. Για να καταλάβουμε καλύτερα πόσο μεγάλη ήταν η συμβολή των Άγγλων στην διάδοση του αθλήματος αρκεί να δούμε κάποια παραδείγματα, ένα τέτοιο είναι οι εργάτες που δούλευαν στα ναυπηγεία στην Ισπανία και έπαιζαν ποδόσφαιρο όταν δεν δούλευαν, εξιτάροντας τους ντόπιους κατοίκους. Επίσης βλέπουμε φοιτητές από κάποια ευρωπαϊκή χώρα που σπούδαζαν στην Αγγλία είδαν τους ντόπιους να εξασκούν το άθλημα και τους άρεσε πολύ ώστε όταν γύριζαν στην πατρίδα τους ίδρυαν κάποιον ποδοσφαιρικό σύλλογο.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της επιρροής των Άγγλων στην εξάπλωση του ποδοσφαίρου στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι η δημιουργία της Athletic Bilbao ή Athletic Club. Το “καμάρι” της Χώρας των Βάσκων ιδρύθηκε το 1898 από μια ομάδα Βάσκων φοιτητών που σπούδασαν στην Αγγλία και ανήκαν στον σύλλογο Gymnasium Zamacois.
Με την σειρά τους και οι Βάσκοι αποτίουν φόρο τιμής στην Αγγλία καθώς κρατούν ακόμα την αγγλική λέξη για το αθλητικός (Athletic) αντί για το ισπανικό (Atletico).