Colombia-Japan (preview & bet)
Πρεμιέρα και στον 8ο όμιλο ο οποίος είναι ο μοναδικός που δεν έχει ούτε μια προηγούμενη κάτοχο του θεσμού αλλά είναι -στα χαρτιά- και από τους πιο αμφίρροπους.
Η Κολομβία μπορεί να ζορίστηκε για να πάρει το εισιτήριο για τα γήπεδα της Ρωσίας , αφού τερμάτισε στην 4η θέση του προκριματικού ομίλου της Νοτίου Αμερικής και ουσιαστικά “κλείδωσε” την πρόκριση της την τελευταία αγωνιστική αποσπώντας 1-1 στην Λίμα από το Περού, αλλά στην 2η διαδοχική και 6η συνολικά παρουσία της σε τελικά παγκοσμίου Κυπέλλου έχει ως “προίκα” την εξαιρετική πορεία της πριν από τέσσερα χρόνια στην Βραζιλία όπου έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά της – τότε- διοργάνωσης.
Οι “καφετέρος” έπαιξαν μόλις τρία φιλικά μέσα στο 2018 και εντυπωσίασαν με την νίκη που πέτυχαν μέσα στο Παρίσι επί της Γαλλίας με 3-2 σε ένα ματς μάλιστα στο οποίο βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στο πρώτο ημίωρο στα τέλη Μαρτίου.
Στα επόμενα δυο φιλικά παιχνίδια τους έφεραν ισάριθμες “λευκές” ισοπαλίες απέναντι στην Αυστραλία και την Αίγυπτο.
Τα μάτια των Κολομβιανών σε όλο τον πλανήτη και όχι μόνο θα είναι στραμμένα στον Χάμες Ροντρίγκες και στον Ρανταμέλ Φαλκάο.
Ο πρώτος “ζωγράφισε” στα γήπεδα της Βραζιλίας πριν από τέσσερα χρόνια με τα έξι γκολ που πέτυχε – εκ των οποίων αυτό απέναντι στην Ουρουγουάη για highlights – και πλέον μετά το μέτριο πέρασμα του από το Μπερναμπέου αλλά μια καλή παρουσία φέτος με την φανέλα της Μπάγερν Μονάχου “ψάχνει” την ευκαιρία του στα 26 του χρόνια για να επανακτήσει ένα μέρος της χαμένης του φόρμας και φήμης.
Ο δεύτερος με τα 21 γκολ που πέτυχε φέτος στην 2η σαιζόν της 2ης θητείας του στο Πριγκιπάτο με την Μονακό παραμένει έστω και στα 32 του χρόνια το βασικό “9άρι” της εθνικής Κολομβίας.
Ο Πέκερμαν είχε μια ατυχία αφού ο βασικός αριστερός οπισθοφύλακας της Μπόκα Φάμπρα τραυματίστηκε και έμεινε εκτός ενώ και ο συμπαίκτης του Καρντόνα “λύγισε” από τους συνεχόμενους τραυματισμούς και δεν συμπεριλήφθηκε στην 23άδα.
Στο κλασικό “4-2-3-1” , το οποίο μετατρέπεται σε “4-5-1” όταν η ομάδα αμύνεται, αξίζει να δούμε μεταξύ άλλων το πολλά υποσχόμενο κεντρικό αμυντικό δίδυμο των: Γιέρι Μίνα ( Μπαρτσελόνα) – Ντάβιντσον Σάντσες ( Τότεναμ) μπροστά από τον Οσπίνα και βέβαια τον Κουαδράδο της Γιουβέντους εκτός από τον Χάμες και τον Φαλκάο.
Οι “Μπλε Σαμουράι” είναι και αυτοί στα γήπεδα της Ρωσίας για 6η συνεχόμενη φορά , αφού από το 1998 και το Μουντιάλ της Γαλλίας βρίσκονται ανελλιπώς στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με στόχο να περάσουν από τον όμιλο κάτι έχουν καταφέρει ξανά τόσο το 2002 όσο και το 2010.
Μένει να δούμε εάν θα δικαιωθεί η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας που αποφάσισε και απέλυσε 71 ημέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Βόσνιο τεχνικό Χαλίλχοτζιτς ο οποίος νωρίτρερα είχε οδηγήσει με ασφάλεια και άνεση την Ιαπωνία στα τελικά τερματίζοντας στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου από την ζώνη της Ασίας με συγκομιδή 20 βαθμών σε 10 αγώνες και ρεκόρ: 6-2-2.
Στην θέση του Βόσνιου ανέλαβε ο Νισίνο ο οποίος δεν έχει βγει ποτέ του να δουλέψει εκτός Ιαπωνίας και από το 2015 ήταν άνεργος.
Στα φιλικά τους αρχικά έφεραν ισοπαλία με το Μάλι (1-1) στην συνέχεια έχασαν τρία διαδοχικά ( Ουκρανία 1-2, Γκάνα 0-2 και Ελβετία 2-0) αλλά στην πρόβα τζενεράλε κέρδισαν με 4-2 την Παραγουάη.
Κοινός παρανομαστής στα τελευταία δυο αυτά ματς ήταν πως ο Νισίνο έκανε 10 (!) διαφορετικές αλλαγές σε πρόσωπα και πολλές σε συστήματα και ενόψει της σημερινής πρεμιέρας φαίνεται πως έχει κατασταλάξει στο “4-2-3-1” με τους: Χόντα, Ινούι, Καγκάβα και τον Οκαζάκι “καρέ” από την μέση και μπροστά.
Προϊστορία: Οι δυο τους είχαν συναντηθεί πιο πρόσφατα στο προηγούμενο Μουντιάλ , στον όμιλο στον οποίο συμμετείχε και είχε προκριθεί και η εθνικής μας, με την Κολομβία να κερδίζει άνετα τότε με 4-1.
Παλιότερα το 2003 για το Confederations Cup η Κολομβία και πάλι είχε κερδίσει με 1-0 ενώ ενδιάμεσα υπήρξε και μια “λευκή” ισοπαλία σε φιλικό ματς το 2007.
Σύνταξη-επιμέλεια: Γιάννης Καρατζαφέρης
Bet πρόταση θα δείτε εδώ
πηγή: betweekend.gr